Over ons
Hallo, welkom op de website van onze vakantiewoning! Hier vertellen we graag kort iets over onszelf, maar ook waarom we een vakantiewoning uitbaten en over onze overtuiging om ecologisch en duurzaam te bouwen.
Ons gezin
Wij, dat zijn Eline & Pieter. Samen wonen we met onze kinderen Floris & Jutta in Overmere op een kleine 2 km van Limonadefabriek Flora.
Pieter werkt voor een vormingscentrum voor biologische landbouw (Landwijzer vzw) en is actief in de Berlaarse Milieuraad. "Als ik even tijd heb zit ik in mijn moestuin of ga ik wandelen, maar het belangrijkste is dat er altijd muziek in huis is".
Eline werkt voor het overlegplatform voor energiedeskundigen en leeft zich creatief uit op haar naaimachine en tussen de bloempotten.
Onze kinderen amuseren zich het liefst met een stok en een stuk touw in de tuin en leven helemaal op als ze met hun botten in de plassen mogen springen tijdens een wandeling in het bos.
Wist je trouwens wat je krijgt als je de namen Floris & Jutta samenvoegt? Juist: Flora! Geheel toevallig... of niet?
Waarom we gestart zijn met Limonadefabriek Flora
Op reis gaan betekent voor ons de natuur in trekken. Met de fiets door Denemarken, huttentocht in Slovenië of de GR route wandelen in de Franse pyreneeën... we kijken er mijmerend op terug... Toen we Intervac ontdekten, genoten we van het 'huisruilen'. Zo ontvingen we al mensen uit Oostenrijk, Nederland, Finland, Zwitserland en Duitsland, en gingen wij in hun huis logeren.
Daar ontstond het enthousiasme om mensen te verwelkomen in Overmere. Toen we ook fietsers een campingplek aanboden in onze tuin via Warmshowers, werd dat gevoel enkel nog versterkt. Hoewel er toen nog geen sprake was van Limonadefabriek Flora, werd de kiem daar toch gelegd.
Waar de naam van de vakantiewoning vandaan komt, lees je hier.
Onze visie
We hebben in het concept, opbouw en afwerking van de woning veel aandacht besteed aan energie, ecologie en duurzaamheid. In ons dagelijks leven en in onze jobs hebben we hier ook veel zorg voor. Het was voor ons dan ook evident om onze vakantiewoning in dezelfde lijn te gaan ontwerpen en uitbaten. We stellen ons bij elke beslissing de vraag of er een duurzaam antwoord is. Dat is niet altijd eenvoudig, maar we proberen de lijn wel door te trekken in de woning, tuin, administratie, transport, onderhoud... Meer daarover lees je ook in het deeltje 'ecologie'.
Daarnaast vinden we het een grote meerwaarde wanneer je tips krijgt van de uitbaters voor een geslaagde vakantie. Wandel- of fietsroutes? Of een favoriet restaurant? Tips voor de kinderen? We proberen jullie zo goed mogelijk te helpen.
Tot slot was het meteen ook duidelijk dat het volledige gelijkvloers rolstoeltoegankelijk zou worden. Het aantal toegankelijke logies is eerder beperkt. We hopen om met een aantal eenvoudige aandachtspunten mensen met een beperking een fijne en comfortabele vakantie met vrienden of familie te bezorgen.