Groene gemeente, geliefd door vele wandelaars

Overmere (en bij uitbreiding heel Berlare) is een groene gemeente. Uitgestrekte velden vloeien over in bos en worden doorkruist door beekjes, rivieren en uiteraard het Donkmeer. Bovendien is het beschermd natuurgebied 'Kalkense Meersen' (Natuurpunt) een oase van rust en een must voor vogelliefhebbers en iedereen die van natuur houdt.
Trek die wandelschoenen aan en ga het allemaal ontdekken, het stelt nooit teleur. En we helpen je met plezier op weg!
 

Met kinderen / buggy / rolwagen? Of op zoek naar een cafeetje onderweg? Laat je inspireren door ons!

Zelf hebben we al heel wat kilometers in de benen, waardoor we zowat elk plekje bezocht hebben. In de infomap geven we jou heel graag tips voor de mooiste wandeling voor jouw compagnie.
Onderweg even uitrusten en een lokaal bier proeven? Vogels spotten in een van de beschermde natuurgebieden? Een pad dat geschikt is voor buggy of rolwagen? De plannetjes liggen klaar, samen met tekst en uitleg.
Nog meer ideeën? Misschien wil je deze wel proberen!

Uitgestippelde wandelingen

Er lopen verschillende uitgestippelde wandelingen door onze gemeente. Kies tussen verschillende gebieden of themawandelingen tussen 4 en 20 km. Ontdek ze hier

Wandelknooppunten

Op 1 km van Limonadefabriek Flora kan je inpikken op het netwerk van wandelknooppunten. Bepaal zelf langs waar je wandelt en hoe veel km je in de benen hebt. Bekijk de kaart hier

Vogels spotten

Vogelspotters opgelet! De nabijgelegen Kalkense Meersen zijn een echt vogelparadijs. Tijdens je wandeling krijg je soms de grutto te zien, maar ook de lepelaar, wintertaling en blauwborst laat zich soms spotten. Rondom het Donkmeer komt elk jaar een koppel ooievaars hun nest maken.

 

Klik op de foto's om te vergroten